Nieuws

Nieuws (5)

Tom is bij Peel Zorg werkzaam als persoonlijk begeleider en heeft een passie voor o.a. sport en muziek, wat hij ook gebruikt in de trajecten met de jongeren.

Het contact met de jongeren is voor mij het leukste om te doen
Tom vertelt: “Mijn functie binnen Peel Zorg is persoonlijk begeleider. Dat wil zeggen dat je samen met de jongeren persoonlijk betrokken bent bij het traject van deze jongeren. We helpen ze en geven ze handvatten om verder te kunnen komen in de weg naar zelfstandigheid. Wat hierbij komt kijken is bijvoorbeeld de financiën, sociale contacten, maar ook huishoudelijke taken en werk/school/dagbesteding. Als persoonlijk begeleider ben je nauw betrokken en zie je elke stap die de jongeren zetten. Het contact met de jongeren en de gesprekken die je met ze voert zijn voor mij de leukste dingen om te doen. Je leert de jongeren door en door kennen en probeert ze op hun eigen manier te begeleiden naar de volgende stap.”

Krijn is een van onze persoonlijk begeleiders, maar daarnaast maakt hij ook deel uit van het managementteam. Van het regelen van (loon)administratie, roosters, marketingtechnische activiteiten tot het begeleiden van onze jongeren.

Trend Zorg Helmond BV gaat zelfstandig verder

MILHEEZE - Per 10 februari is Trend Zorg Helmond BV afgescheiden van de Trend Zorg Groep door een management buy out. Ruud Kitzen, die sinds medio juli vorig jaar al directeur was van Trend Zorg Helmond BV, is de nieuwe aandeelhouder en tevens algemeen directeur. Per 1 april wijzigt de naam van de zorginstelling in Peel Zorg Brabant BV, de handelsnaam wordt Peel Zorg.

MILHEEZE - Kleinschalige opvang voor jongeren is dun gezaaid, zeker in de dorpen.
Peel Zorg vormt daarop een uitzondering. De vraag is zo groot, dat er uitbreiding komt. De grote wens is nog: meer plekken voor jongeren die klaar zijn om echt op eigen benen te staan. Maar de woningmarkt zit niet mee.

Rik Smits (27) is persoonlijk woonbegeleider bij Peel Zorg in Milheeze. En ervaringsdeskundige.
Want Rik heeft een turbulente jeugd achter de rug met een langdurige drugsverslaving. In zijn gevecht terug naar een normaal leven koos hij in 2016 voor beschermd wonen bij Trend Zorg Helmond (de voorganger van Peel Zorg) in Bakel en kwam er onder de vleugels van de woonbegeleiders Marc van Ettinger & Jony Snijders. Die ontmoeting zorgde voor een kantelpunt in zijn roerige leven.

betrouwbaar betrokken transparant